dissabte, 22 de març del 2008

TIBET I XINA , JOCS OLÍMPICS?

I TU A QUÉ JUGUES?






Si vols parar la música prem la pausa: ||

Els Jocs Olímpics son cada cop més aprop.
I a la Xina cada cop hi ha més morts i més actes contra els Drets Humans.
Ahir l'exercit xinés va matar a Sixuan 20 tibetans per posar una bandera tibetana, prohibida a la Xina.
A més Amnistia Internacional té engegada una campanya anomenada I TU A QUE JUGUES? degut a que amb l'excusa dels Jocs Olímpics la Xina està fent "neteja" dins el seu país. La Xina es la causant del 65% de morts per aplicació de la pena de mort al any en el món. En el 2006, segons fonts oficials, van ser executats 1010 persones (més de 7000 segons altres fonts.)

Degut a tot el que esta passant:
El president del Parlament Europeu, Hans Gert Pöttering, amenaça de boicotar els Jocs de Pequín
Diu que no pot ser que es celebri un espectacle brillant al mateix temps que es reprimeix sanguinàriament un poble.
Veure la notícia de Vilaweb

Ara a la Xina juguen en això:


I la Casa del Tibet fa la següent convocatòria:

¡CONVOCATORIA URGENTE!
CONCENTRACIÓN PACÍFICA
FRENTE EMBAJADA CHINA MADRID
SÁBADO 29 de MARZO de 10h a 12h

POR EL RESPETO A LOS DERECHOS HUMANOS EN EL TIBET Y EL DIÁLOGO ENTRE EL DALAI LAMA Y EL GOBIERNO CHINO
la Fundació Casa del Tibet y el Comité de Apoyo al Tibet (CAT) convocan a todos los ciudadanos del territorio español a participar de una manifestación pacífica frente a la Embajada China en Madrid el próximo sábado 29 de Marzo, entre las 10h y las 12h de la mañana para exigir al Gobierno chino que pare inmediatamente la brutal represión contra el pueblo tibetano e inicie ya el diálogo con el Dalai Lama y sus representantes para buscar solución a un conflicto que ya dura medio siglo.
Sortiran autocars el divendres nit i tornaran el dissabte ala nit des de barcelona.
Es pot signar aqui el manifest.
De moment entre els signants hi ha Raimon Panikkar, Pilar Bardem, Jordi Pujol, Javier Bardem, Carles Puyol, Penelope Cruz, etc....
Ja sé que no importa si qui signa és conegut o no, però a vegades també es bo saber que hi ha famosos que també es "mullen".



Vols jugar amb ella a...?

Stop Killing....In Tibet!!

China, China, China...Out, Out, Out!

What we want?... FREE TIBET!!



I tu.................... a què jugues?



--------------------NOTA---------------------------
El comentari de la Labruixoleta té tota la raó. I potser no he deixat prou clar.
Tot el mal que s'està fent ho fa el govern xinés, no pas el xinesos. L'altre dia a la Casa del Tibet en Ven. Thubten Wangchen, director de la Fund. Casa del Tibet feia una crida a tots, castellans, catalans, francesos....i xinesos, "tant de bo vinguessin xinesos a la protesta" va afegir.
Els xinesos son els primers a rebre la repressió del seu govern i son els primers a qui s'aplica la pena de mort també per motius polítics.

8 comentaris:

labruixoleta ha dit...

A través dels teus posts transmets força i energia per denunciar una gran injustícia. És terrible i molt trist tot el que està passant, i és bo fer moure a la gent per buscar la pau i la llibertat.

Només m'agradaria afegir una coseta: fa mesos, una persona estimada i que té força relació amb la casa del Tíbet, em deia que no li fa molta gràcia viatjar a la Xina pq no li cauen molt bé els xinesos, degut al problema amb el Tíbet.

M'agradaria recordar que és el govern qui utilitza una política repressiva, qui fa ús de la pena de mort i qui retalla les llibertats, sobretot, del seu propi poble. Vull dir que ara no li agafem mania a la Xina ni als xinesos. Que la nena del vídeo quan crida "Out Xina" fa una mica de por. I que ja se sap que a vegades tendim a generalitzar.

Dit això, res més, els teus posts són importants, ja et vaig dir que desperten la consciència social. Segueixo atentament el tema i espero que tot acabi el millor possible.

Una abraçada forta per la pau :-)

Kamal ha dit...

Labruixoleta, tens tota la raó. Sempre poso "el govern", "l'exercit"..i no els xinesos, doncs soc conscient de que no es el poble xinés qui maltracta els Drets Humans, sinó el Govern de la Xina. Ara, potser en aquest post no es veia clar. Ja ho he aclarit amb un afegit. Gràcies per fer-m'ho notar. Respecte a la nena , a mi no em fa por, doncs entenc que quan diu "Xina...OUT" esta dient "fora forces ocupació". De fet això mateix ho hem sentit algun cop a Catalunya o a Euskadi. Ara, també es cert, que la ètnia tibetana s'està prenent la justícia pel seu compte i persegueixen i maltracten als xinesos que viuen aprop seu.

Espero que s'arregli ben aviat, cosa que no crec de altres conflictes com Irak, Palestina, etc..

Una abraçada de pau per a tu també.

Anònim ha dit...

Si es triste, y es buen denunciar lo que sucede.

Un beso.

Anònim ha dit...

Hola Sak,
Parece que el Barça també apoya esta causa...Bueno...algo es algo.

Un beso muy grande

Maite Fruitós ha dit...

Hola Kamal!

Estic molt d'acord amb el que comenta la bruixoleta i reafirmes tu...

Em produeix una enorme tristesa el que està passant. Jo estimo el Tibet però també he conegut a molts xinesos que ara es posen tots al mateix sac, als que portaré sempre al cor.

Concretament, he tingut el privilegi de viure gairebé un mes a la província de Sichuan, on hi ha hagut aquesta matança i només puc dir coses bones dels xinesos que vaig conèixer allí. La gent dels pobles m'obriren les seves cases, m'acolliren i m'ajudaren en algun moment important per mi, que no oblidaré mai.

Certament, crec que si hi ha culpables estem en el mateix de sempre: en el poder, en l'afany de domini, de control, de fer-se amb la font de riquesa dels altres i el Tibet és un caramel molt desitjat per tots els seus recursos, per tota la riquesa cultural que es pot vendre de cara al turisme i és una porta de control indispensable de la Índia...

En fí, que és molt trist que avui en dia estigui passant això i no sé si boiquetejar els jocs olímpics farà altra cosa que anar contra el poble xinès que tantes il.lusions ha vist frustades per la repressió del poder, i ferà néixer una important energia de ràbia, frustració, que s'estendrà com una negra gota d'oli arreu...

Un petonet esperant que hagis passat uns dies preciosos de Setmana Santa

Anònim ha dit...

Hola MyT,
Jo tampoc sé si fer boicot és bo o dolent, però tampoc puc callar-me , sobre tot si vaig a una Puja i sento el que sento per la TV...Em surt la solidaritat amb algú sigui tibetà o xinés...o...

una abraçada molt forta!

Moments ha dit...

Si jo fos atleta no hi aniria.
Segur que s'arribaran a celebrar?
Joana de Mallorca

Anònim ha dit...

Si joana, encara que facin una mica de boicot, no deixaran de fer-los per res del mon. Hi ha molta "pasta" al darrera, però l'enrenou pot ser útil.

Una abraçada, Joana