divendres, 21 de març del 2008

FREE TIBET!!



“La violència es la por als ideals dels demés” M. Ghandi





FREE TIBET!! TIBET LLIURE!!! TIBET LIBRE!!

Això és el que cridàvem l’altra dia amb el lama Ven. Thubten Wangchen i d’altres tibetans així com gent d’aquí que es va sumar a la proposta de fer sentir la seva veu en contra la ocupació del Tibet per part de la Xina, així com pels assassinats dels darrers dies.

Després de 3 dies fora, torno, i sembla que el clam s’ha estes a d’altres províncies xineses amb majoria ètnica tibetana, producte d’altres colonitzacions.

El Dalai Lama fa crides al diàleg. I tot i la crida de no-violència, sempre hi ha gent que es pren les coses per la via rapida i en llocs on hi ha hagut colonització xinesa, els tibetans fan pagar als de la ètnia xinesa hun (o han) el rebuig a el govern xinés.

Sempre és el mateix, la manca de llibertat que ofega persones o cultures, ...tan se val que siguin tibetans o Palestins o ...sigui la cultura i/o persones que siguin, tothom té dret a expressar-se en la seva llengua i fer el que vulgui, sempre que no ataqui la llibertat dels altres. Si ni tan sols aprenem a respectar els Drets Humans, poca cosa farem amb aquest món. El Premi Nobel de la Pau atorgat al Dalai Lama es converteix en fum sinó serveix per a res.

Per veure fotos dels assassinats clicar al Tibetan Centre for Human for Rights and Democracy que consti que alguna imatge és una mica forta.

Per anar a la Casa del Tibet: aqui.


"Allò que s'obté amb violència, solament es pot mantenir amb violència" M. Ghandi