dimecres, 16 d’abril del 2008

Feng Shui ?





Quan vaig obrir la porta del Tai Txí i el Txí Kung vaig descobrir que existia tot un submón, per dir-ho de alguna manera.

Hi havia portes per parar un carro. Cada porta duia un rètol:

Meditació, Tao, Budisme, Medecina Xinesa, Acupuntura, mantrams, xakres, art marcial, wu shu, la teoria dels 5 elements, bioenergètica, gemmologia, cromoteràpia, tantra, mandales i moltes, moltes més.
Una d’elles la vaig deixar per més endavant.
Hi deia:

FENG SHUI

I ara ha arribat el moment. Creia que estava preparat, però no és fàcil.

El terme Feng Shui sorgeix de la conjunció de dos ideogrames xinesos que signifiquen "vent" i "aigua", dos conceptes que per a les tradicions de l'antiguitat es relacionaven amb el flux i la circulació de l'energia vital .


Basant-se en l'experiència, el feng shui recomana com deu ser el teu entorn. Per exemple , recomana no guardar trastos inútils, llençar tot allò que només fa nosa...deixar espai per a noves vivències, etc.....

O sigui, si ets una mica drapaire, has de canviar, has de fer neteja...en definitiva has de deixar anar tot el que et lliga al passat, anar nu cap el futur. De fet, quan et moris no et podràs emportar res a la caixa, oi?

Doncs apa drapaires...aneu-vos acomiadant de tot!!

Tens el costum de guardar coses ja inútils? Conserves les pors, les "bronques", els odis, les tristors....?

Llença-ho tot. Fes neteja, dona les coses que ja no utilitzes. L'actitud de conservar-ho tot és el que t'impedeix fluir.

Deixa que entri aire nou a casa teva . I dins teu també. Viu nu el present.

Fotografia: Gregory Colbert


L'espai que deixaras atraurà tot el que desitgis.

14 comentaris:

Moments ha dit...

La millor i més eficaç "neteja" que podem fer és, tal com dius, llençar les pors, les bronques, les tristos. I jo hi afegiria els malshumors, la mala llet, el resentiment. I mil coses més, totes elles negatives.
Com dius: feim lloc per la nova vida. És allò de "avui és el primer dia de la resta de la meva vida".
Som caços de llençar de veritat tot això?

estrip ha dit...

merci kamal, jo creia que el feng shui només era un forma de situar les coses del interior d'una casa. O dormir en una direcció en concret.
Això de llençar les coses velles i inútils m'ha agradat, una bona manera per començar amb el feng shui.
merci

Anònim ha dit...

Creo que voy a tener que aprender...Y es cierto que las cosas nos estorban en el camino. Nos apegamos demasiado a todo.

Un beso, Kamal.

Kamal ha dit...

Joana, no se pas si en som de capaços.
Quan llegeixo coses com aquestes penso que son veritats com a temples i que caldria fer l'esforç.
Ara, aconseguir-ho...noia, ni idea. Ho veig difícil, si, però potser també dependrà de cadascú...

Una abraçada

Maite Fruitós ha dit...

Aisssss! nus ara que ens arriba la pluja i aquest vent fresquet? Jo no desitjo atraure un refredat ara, eh! ;-)))

Bromes apart, comparteixo la teva opinió totalment, i també crec és bàsic fer neteja de tant en tant.

A la ment, no hi ha res millor que li senti millor que treure allò que ja no ens serveix per avançar o créixer. Fer-ho ens obre a ser més positius, creatius i pròspers, a viure la vida amb més alegria; al cos, perquè no treure-li unes quantes toxines i uns quants mitxelins si convé aquesta primavera? :-))
I a la casa, ufff com costa, trobar aquella tarda i agafar un armari que no has obert practicament durant tot l'any i començar a llençar o regalar coses que no uses...

Gràcies per recordar-m'ho, Kamal! Ho anoto com a feina propera urgent :-) Un petonet amarat de pluja fina

Kamal ha dit...

Hola estrip, què tal?
Jo també tenia aquesta idea, però sembla que ho compren tot, des de on i com construir la casa (per ex.: El Banc d'Inglaterra, l'empresa British Telecom, l'empresa Virgin a Inglaterra, l'edifici World Trade Center de Nova York, el Museo Guggenheim de Nova York, etc), la casa per dins (distribució de les habitacions per cada cosa, mobles, colors, espai, orientacions i un munt de coses) i fins i tot un mateix.
De fet, és el concepte de buit, de netejar de coses inútils ta vida per omplir-la de coses noves, ordenades... el que ho envolta tot. I es clar, si vols que el teu entorn sigui de aquesta manera, tu per dins has d'estar predisposat. Hi ha un tros de un llibre que diu:
" El vacío más poderoso proviene de nuestro interior, lo que significa que el silencio y el orden interno son el verdadero motor de todos los cambios".
Bé quan en sàpiga més ho poso.

Una abraçada ;-))

Kamal ha dit...

Si Sakkarah, yo soy un poco trapero y siempre he guardado todo lo que caia en mis manos.
Ahora estoy haciendo limpieza en una habitación y puede salir de alli hasta un diplodicus.
Y desde el punto de vista de esto del Feng Shui, me parece que también soy un trapero mental. Y también me vendria bien una limpieza de trastos que llevo en mi mente desde hace muchos años.
Creo que de mi mente puede llegar a salir hasta un Tryceratops.

Una abraçada, pero mas limpia. -))

Kamal ha dit...

Myt,
a mi m'ha ben fotut això del Feng Shui.
Sempre he estat una mica drapaire, si, però ho portava amb dignitat..
Ara he "d'entrar a saco" a una habitació i fer-la nova...però del que no me'n havia donat compte es del concepte mental. Molt rotllo amb la casa, però és en el cap on porto la idea de no deixar anar res, de guardar-ho tot. Error.
Bé, el feng shui m'ha servit per adonar-me'n, ara cal que em serveixi per netejar el meu coco.
Ah!...de res, quan acabis amb el teu armari, podries endreçar-me el meu?. Ah!..que m'ho he de fer jo solet? ;-))

Una abraçada buidant la ment ;-)))

Maite Fruitós ha dit...

Hehe Kamal, agafa-t'ho amb calma eh! a veure si llençaràs coses valuoses que després necessites...

Per la meva experiència, crec que el concepte de Feng Shuí que ens ha arribat a Occident s'ha dissenyat una mica per a nosaltres, els occidentals.

Durant força temps, em vaig interessar pel tema (ja saps de la meva mania oriental :-)), vaig comprar forces llibres i era divertit fer alguns canvis i re-decorar una mica la casa, però més tard veuria que només era això: re-decorar.

Farà cosa d'un parell d'anys, vaig conèixer un veritable mestre de Feng Shuí i va venir a casa. Veient com aplicava la seva disciplina, vaig quedar-me parada amb la complexitat de l'art, observant que poc tenia a veure amb el que havia vist fins aquell moment.

No deixava de passejar amunt i avall, concentrat, mesurant i fent càlculs, utilitzant uns aparells ben estranys. Mesurava les entrades d'energia, les corrents, les forces, etc i poc li interessava posar boletes de quars o pakuas de vidre o tota la sèrie d'objectes que aquí a Occident se'ns venen com equilibradors d'espais pel Feng Shuí...

Sigui per Feng Shuí o per prosperitat personal, estic totalment d'acord amb la necessitat d'aquesta neteja mental, en desfer-nos de patrons, de creences, que ens hem anat creant i que, tot i que ens fan més mal que bé, seguim conservant-los com aquell horrorós detall de boda que no llencem mai.
Buidar per donar entrada a coses noves...

És fotut Kamal, però saps? no sé si et consolarà però no estàs sol! Jo també estic fent forces hores com senyora de la neteja al meu "terrat" i és realment una feina poc fàcil... :-)

Solet, solet, que jo tinc molts armaris que buidar ;-) Una abraçada i unes pesigolles del "plumero"

Anònim ha dit...

MyT,
quina sort ...un mestre a casa teva...així ja espot!
Jo també penso que tots els afegits com pakuas, espelmes, etc...no son l'essència del F. Shui i això que no en tinc ni idea.
Respecte a fer el buit mental, totalment d'acord. Com no ho havia vist? Estava integrant el concepte de desaprendre per treure'm del damunt totes les coses mal apreses, però això de fer el buit per omplir-ho amb coses noves...noia, quina troballa!
No estic sol! Podríem posar una ETT de neteges mentals...;-))
bé, ja m'explicaràs com es fan els racons. ;-))

Un Peto.net!

labruixoleta ha dit...

mmmm.... un post renovador. La música, perfecta, per anar endreçant, llençant, netejant i fluint.

De seguida m'han vingut ganes de fer un intercanvi: jo, sortiré a prendre la fresca, i deixaré que la fresca, entri a voltar per la casa. Serà una bona forma de deixar sortir el cansament de la setmana!

( ) Una abraçada, entre espais ( )

Anònim ha dit...

Un comentari fresc el teu, Bruixoleta, com de brisa de mar de capvespre de primavera.
Bé, bon intercanvi.

Una abraçada, però sense passar-se d'espais. ;-))

Tocat del cargol ha dit...

Hola Kamal!
M'ha agradat molt això que dius sobre el feng shui, sobretot en la neteja d'aquest drapaire intern. Jo ho associava tot a l'exterior, en la disposició dels objectes per tal d'afavorir la circulació de certes energies i apaivagar-ne d'altres. Jo que sóc una persona que ho acumula tot en la closca, m'hauré de posar el vestit de feina, cridar a una brigada i apa! a desfer-me de les andròmines, de les teranyines, de la pols, obrir portes i finestres i aveure què passa...
Salut!
Per cert, és agradable casa teva. M'ha agradat!

Anònim ha dit...

Hola Tocat,
Jo també pensava que era una cosa mes aviat de casa, decoració, etc..però, es clar, quin sentit té tenir la casa endreçada i el cap en plan drapaire?

Doncs si t'ha agradat casa meva, passa i posa't còmode. Estaré encantat de que hi siguis. ;-)

salut!