dilluns, 31 de març del 2008

TAN TIEN


El Magatzem de l'Energia



Els Taoistes consideren que l'univers i la Terra són sagrats; que el cos humà és un microcosmos on el macrocosmos es reflecteix i reprodueix, i que, per assegurar-nos la salut i el creixement espiritual, és necessari que abundi l'energia bioelectromagnètica, el Txí.

Tots els moviments del Tai Txí tenen com a centre el Tan Tien. Es la zona que s’encarrega del control i l’equilibri, dos conceptes bàsics pel Tai Txí. És el lloc on s’emmagatzema el Txí o energia.

Tan significa Elixir o cinabri mineral utilitzat a l'Alquímia Xinesa per a fer l'elixir de
l’ immortalitat, doncs és considerava que tenia l'equilibri exacte entre el Yin i el Yang.
Tien significa "camp o lloc". L’elixir o també anomenat "perla"es forma en el TT i es on es combinen totes les energies.

En el taoisme i la medecina xinesa només es parla d'un Tan Tien ("zhèng" dona idea de "al mig", "central", "principal"). És el tan-tien situat en la intersecció de les línies vertical des de la coroneta fins al perineu i horitzontal des del melic fins al "ming-men" (o porta de la vida, també entesa com a porta de la vida i la mort, i que és un altre punt important situat a la zona més corbada de les lumbars). Però, segons els estils de Tai Txí es poden considerar que n’hi ha 3 o 5 de Tan Tien. Per exemple per a Feng Zhi Qiang, un representant de l’estil de Tai Txí Txuan, hi hauria 5 TT.

I el Tan-Tien del melic correspondria al tan-tien mitjà, el baix estaria situat sobre el Huiyin (perineu) i el superior en l'esmentat " wán göng" (correspon a al zona del 3er. ull).


Quan parlem, sense més ni més, de tan-tien en tai-txí- txuan, ens estem referint al que està situat a la zona del melic. Imaginem una “perla” o una esfera situada uns 3 cm per sota del melic i una mica endins, entre el melic i un punt entre les lumbars 1 i 2.

És el dipòsit de l'Energia de l'Essència del Cos, Jing, i està relacionada amb els aspectes materials de l'ésser humà, les activitats biològiques, fisiològiques, moviments, actituds, és l'energia que es manifesta com un cos que sent, creix, es mou, etc., i també quan s'altera el seu equilibri, es bloqueja o no circula com correspon es manifesta com a un cos malalt, vell, etc. Permet que cada cèl·lula compleixi la seva funció específica en la conformació de la matèria "cos". Una altra manifestació d'aquesta energia és la que circula pels anomenats meridians d'energia.

Cal sentir el Tan Tien també en la respiració, cal imaginar-se com una esfera de llum a la zona descrita i imaginar-se com s’expandeix en la inspiració de la respiració abdominal, i com s’encongeix en espirar. En la practica del Txí Kung, de tant en tant, s'ha d'anar recollint l'energia del cel, de la terra, de la natura i s'ha de portar cap el Tan Tien i guardar-la

La finalitat serà Guardar tot el Txí allà per poder tenir prou per poder viure en harmonia amb tu, els altres i el cosmos

dijous, 27 de març del 2008

Un conte hindú





Un conte de Rabindranath Tagore

Dos joves s’enamoren i, com sol passar , es volen casar aviat

Ella és una dona molt culta, molt sofisticada i molt rica.

I la dona li diu a ell:
- Només amb una condició.

L’home diu:
- Acceptaré qualsevol condició; No puc viure sense tu.

Ella li contesta:
- Primer escolta la condició i després t’ho penses. No és una condició normal. La condició es que no visquem a la mateixa casa. Jo tinc un terreny molt gran, un llac preciós envoltat d’arbres, jardins i gespa. Et construiré una casa a un costat, just enfront de la meva casa.

L’home li diu:
- Llavors perquè ens volen casar?

Ella li contesta:
- El matrimoni no es destruir-se l’un a l’altre. Jo et dono el teu espai; jo tinc el meu propi espai. De tant en tant, ens trobarem caminant pel jardí. De tant en tant, anant en barca pel llac, de casualitat, ens trobarem. O, a vegades potser t’inviti a prendre té o m’invitaràs tu.

L’home li va dir:
- Aquesta idea és absurda

Ella li contestà:
- Llavors oblidat de la boda. És l’única idea correcta; solament així el nostre amor pot seguir creixent, perquè romandrem sempre frescos i nous. Mai donarem a l’altre per suposat. Tinc tot el dret a rebutjar la teva invitació, igual que tu tens tot el dret a rebutjar la me va invitació; res pertorbarà les nostres llibertats. Entre aquestes dues llibertats creix el meravellós fenomen de l’Amor.

Naturalment, l’home no ho va poder entendre i va rebutjar l’idea.

L'últim poema, Akhari Kavita. Rabindranath Tagore.

dimarts, 25 de març del 2008

AMOR I LLIBERTAT

Mira't dins teu!





Perquè l’amor es converteix en una cadena ?.
Segons en Osho es perquè no hi ha amor de veritat. Si acabes aferrant-te a una altre persona, es que en el fons això és el que buscaves.
Existeix una por subtil a la llibertat, tothom parla de llibertat però ningú s’atreveix a ser veritablement lliure, perquè quan ets lliure de debò estàs sol. Si t’atreveixes a viure sol, seràs lliure.
Però, tots necessitem a un altra persona per no estar sols. No sabem viure amb nosaltres mateixos, sols, i per això creem lligams poséssius per a aferrar-te a una altra persona.
El lligam comença quan li dius a la teva parella que t’estimi només a tu., llavors estàs creant una possessió.

Aquí comença el dilema...vols ser lliure i vols posseir a l’altre i a l’altre li passa el mateix. Comença la lluita.

La solució seria el desaferrament , seria allò de:

No posseeixis si no vols ser posseït” com allò de “no jutgis si no vols ser jutjat”

Segons en Osho, Estimar la llibertat, significa que has arribat a un profund coneixement de tu mateix. Tractant de ser lliure pots saber que amb tu ja en tens prou. Que l’amor no son els lligams, que pots ser independent, que pots compartir el teu ésser amb algú., que pots compartir la teva felicitat, el teu amor o fins i tot , pots compartir el teu silenci. Però, sempre parlem de compartir, no de dependència.
Només quan descobreixis la teva consciencia interior, el teu centre, el teu ésser , l’amor deixarà de convertir-se en un lligam.

Amor , Llibertat i Solitud. (una nova visió de les relacions) OSHO

dissabte, 22 de març del 2008

TIBET I XINA , JOCS OLÍMPICS?

I TU A QUÉ JUGUES?






Si vols parar la música prem la pausa: ||

Els Jocs Olímpics son cada cop més aprop.
I a la Xina cada cop hi ha més morts i més actes contra els Drets Humans.
Ahir l'exercit xinés va matar a Sixuan 20 tibetans per posar una bandera tibetana, prohibida a la Xina.
A més Amnistia Internacional té engegada una campanya anomenada I TU A QUE JUGUES? degut a que amb l'excusa dels Jocs Olímpics la Xina està fent "neteja" dins el seu país. La Xina es la causant del 65% de morts per aplicació de la pena de mort al any en el món. En el 2006, segons fonts oficials, van ser executats 1010 persones (més de 7000 segons altres fonts.)

Degut a tot el que esta passant:
El president del Parlament Europeu, Hans Gert Pöttering, amenaça de boicotar els Jocs de Pequín
Diu que no pot ser que es celebri un espectacle brillant al mateix temps que es reprimeix sanguinàriament un poble.
Veure la notícia de Vilaweb

Ara a la Xina juguen en això:


I la Casa del Tibet fa la següent convocatòria:

¡CONVOCATORIA URGENTE!
CONCENTRACIÓN PACÍFICA
FRENTE EMBAJADA CHINA MADRID
SÁBADO 29 de MARZO de 10h a 12h

POR EL RESPETO A LOS DERECHOS HUMANOS EN EL TIBET Y EL DIÁLOGO ENTRE EL DALAI LAMA Y EL GOBIERNO CHINO
la Fundació Casa del Tibet y el Comité de Apoyo al Tibet (CAT) convocan a todos los ciudadanos del territorio español a participar de una manifestación pacífica frente a la Embajada China en Madrid el próximo sábado 29 de Marzo, entre las 10h y las 12h de la mañana para exigir al Gobierno chino que pare inmediatamente la brutal represión contra el pueblo tibetano e inicie ya el diálogo con el Dalai Lama y sus representantes para buscar solución a un conflicto que ya dura medio siglo.
Sortiran autocars el divendres nit i tornaran el dissabte ala nit des de barcelona.
Es pot signar aqui el manifest.
De moment entre els signants hi ha Raimon Panikkar, Pilar Bardem, Jordi Pujol, Javier Bardem, Carles Puyol, Penelope Cruz, etc....
Ja sé que no importa si qui signa és conegut o no, però a vegades també es bo saber que hi ha famosos que també es "mullen".



Vols jugar amb ella a...?

Stop Killing....In Tibet!!

China, China, China...Out, Out, Out!

What we want?... FREE TIBET!!



I tu.................... a què jugues?



--------------------NOTA---------------------------
El comentari de la Labruixoleta té tota la raó. I potser no he deixat prou clar.
Tot el mal que s'està fent ho fa el govern xinés, no pas el xinesos. L'altre dia a la Casa del Tibet en Ven. Thubten Wangchen, director de la Fund. Casa del Tibet feia una crida a tots, castellans, catalans, francesos....i xinesos, "tant de bo vinguessin xinesos a la protesta" va afegir.
Els xinesos son els primers a rebre la repressió del seu govern i son els primers a qui s'aplica la pena de mort també per motius polítics.

divendres, 21 de març del 2008

FREE TIBET!!



“La violència es la por als ideals dels demés” M. Ghandi





FREE TIBET!! TIBET LLIURE!!! TIBET LIBRE!!

Això és el que cridàvem l’altra dia amb el lama Ven. Thubten Wangchen i d’altres tibetans així com gent d’aquí que es va sumar a la proposta de fer sentir la seva veu en contra la ocupació del Tibet per part de la Xina, així com pels assassinats dels darrers dies.

Després de 3 dies fora, torno, i sembla que el clam s’ha estes a d’altres províncies xineses amb majoria ètnica tibetana, producte d’altres colonitzacions.

El Dalai Lama fa crides al diàleg. I tot i la crida de no-violència, sempre hi ha gent que es pren les coses per la via rapida i en llocs on hi ha hagut colonització xinesa, els tibetans fan pagar als de la ètnia xinesa hun (o han) el rebuig a el govern xinés.

Sempre és el mateix, la manca de llibertat que ofega persones o cultures, ...tan se val que siguin tibetans o Palestins o ...sigui la cultura i/o persones que siguin, tothom té dret a expressar-se en la seva llengua i fer el que vulgui, sempre que no ataqui la llibertat dels altres. Si ni tan sols aprenem a respectar els Drets Humans, poca cosa farem amb aquest món. El Premi Nobel de la Pau atorgat al Dalai Lama es converteix en fum sinó serveix per a res.

Per veure fotos dels assassinats clicar al Tibetan Centre for Human for Rights and Democracy que consti que alguna imatge és una mica forta.

Per anar a la Casa del Tibet: aqui.


"Allò que s'obté amb violència, solament es pot mantenir amb violència" M. Ghandi



dissabte, 15 de març del 2008

PUJA PER LA LLIBERTAT AL TIBET

Informació de darrera hora:
A LOS MEDIOS DE COMUNICACIÓN Y AL PÚBLICO EN GENERAL
Atendiendo a numerosos pedidos de los amigos y simpatizantes de la causa del pueblo tibetano, la Fundació Casa del Tibet, después de la ceremonia anunciada para esta tarde a las 18h, encabezará una marcha pacífica desde su sede (C/ Rosselló, 181) hasta la Pl. Universidad. La salida está prevista a las 19h30 y el acto concluirá con una vigilia por la paz.
Solicitamos una vez más vuestro apoyo en la divulgación de esta convocatoria.


Protesta dels Monjos




El dia 10 de Març hi havia convocada una manifestació arreu del món per la llibertat del Tibet. La manifestació va iniciar-se pels monjos budistes. Hores d'ara l'exercit xinés ha disparat als manifestants i n'ha mort un nombre indeterminat.El Dalai Lama, Cap del Govern Tibetà a l'exili a la India ha reclamat a les autoritats internacionals la seva participació envers un diàleg que des de la invasió del Tibet per les tropes xineses al 1950 no hi ha hagut manera de aconseguir.
Tan fa de quin color siguin els hàbits o els pensaments, no es pot permetre que les botes dels soldats trepitgin com sempre als més febles.
La Casa del Tibet a Barcelona a enviat crides per fer demà diumenge a les 18.00 h. una PUJA ESPECIAL , festa dedicada normalment a celebrar la lluna plena o el cap d'any, com la PUJA de la Lluna Plena del proper Divendres 21 A LES 18.00 H.
Com que l'exercit xinés a donat 48 h per a la rendició del insurgents "independentistes" i està a l'espera d'intervenir la casa del Tibet tambe a fet una crida a manifestar-se demà diumenge Informació aquí
PUJA ESPECIAL
Por las víctimas de los enfrentamientos en el Tibet


Monjes tibetanos en vigilia. Dharamsala

La FUNDACIÓ CASA DEL TIBET DE BARCELONA celebrará una puja especial mañana DOMINGO 16 MARZO- 18H, para orar por todas las víctimas de los últimos enfrentamientos en el Tibet.

Las noticias que llegan sobre Lhasa son preocupantes: se habla ya de decenas de muertos y cientos de detenidos, entre monjes y laicos, víctimas de la brutal acción de la policia china en la capital del Tibet. No podemos comunicarnos con sus familias ni amigos, pero nuestro corazón está con ellos.

Mañana se hará una ofrenda de flores, inciensos y velas, con recitación de mantras y una oración por todas las víctimas y para que cese la violencia contra el pueblo tibetano. Agradeceremos vuestro apoyo y presencia.

Domingo 16 de Marzo a las 18h
PUJA ESPECIAL
Por las víctimas de los enfrentamientos en Lhasa
En la Fundació Casa del Tibet
Entrada libre

Fundació Casa del Tibet, Barcelona, C/ Rosselló 181, 08970 Barcelona
Més informació clica AQUI

divendres, 14 de març del 2008

DIBUIXO de Imma Simó



La Imma Simó, una amiga meva, va escriure aquest poema, DIBUIXO, dedicat al seu germà mort, a l'any 2005.
Com ella diu: "... lluitador per la sida i amant de la vida..., la felicitat que sentia vivint les petites coses que per als demés passen desapercebudes. L'enyoro tant..."





DIBUIXO

Abrigada pels llençols
I l'obscuritat de la nit més profunda
Aixeco els dits
i els apropo al teu rostre invisible.

Així, mentre acaricio l'aire
amb els ulls closos
et dibuixo ben cega.

Primer, els cabells forts i negres.
Després, les celles gruixudes
i les llargues pestanyes.

Em trobo amb el teu nas ample
I arribo fins els teus fins llavis.
Et palpo els pòmuls gens dissimulats
Enyorant escoltar-te.

No em cal cap fotografia teva,
La meva, la més certa,
la que ara dibuixo
des del present
et retorna ben cert.

Em guardo el secret
del teu ressorgi r en la nit,
poruga de la ignorància
dels superflus que confonen
les ganes de l'impossible
amb la bogeria de la pena.

Abrigada pels llençols
I la foscor de la nit més profunda
M'invento solucions
per retornar-te amb mi.

Aixeco els dits
i els apropo al teu rostre invisible.


I.Simó 2005.
(una amiga)

dilluns, 10 de març del 2008

Tai Txi - Practica

Gent practicant tai txí a beijing (ag. reuters)



Coses a tenir en compte:

No practicar desprès de dinar, si estàs sotmès a stress, discussions, etc

Desprès de la practica esperar més o menys ½ hora per dutxar-se, beure aigua, menjar, etc, per no perdre l’energia emmagatzemada al Tan Tien ( Centre energètic localitzat uns 3 cm. sota el melic)

Es millor seguir una estona quiet sense fer res ni pensar en gaires coses. Potser fer un tom, millor si es pel camp o per un bosc. Això farà sedimentar l’energia en el centre vital.

La roba ha de ser ample per evitar comprimir la circulació superficial

Evitar llocs tancats i amb mala ventilació


La Estructura
:

Per a la pràctica del Tai Txí el primer que s'ha de tenir
en compte és l'arrelament. La base ha de ser sòlida i ferma.
S'ha de sentir que a través dels peus, el pes s'enfonsa dins de la terra.

Sense arrelament no hi ha Tai Txí, sense forts fonaments no podrem construir un bon edifici.
Una base ferma no és tenir els peus rígids o durs, és relaxar tot el pes
cap al terra.
En caminar, la punta del peu no s'obre cap en fora ni es desvia
cap a dins, el peu segueix sempre la línia de la cama i del genoll.

Si obrim el nostre peu, és perquè tot el nostre cos estarà girant en
aquesta direcció, dirigint-se cap a la posició que assenyala
l'empenya.
Els laterals del peu no s'aixequen, tota la planta recolza amb fermesa.
El peu assenyala la posició cap a on ens encaminem de manera que en girar
no els hem de deixar marcant una direcció diferent a al què es dirigeix
la nostra energia.

Els genolls avancen només fins estar en línia amb la punta del peu, doncs si sobrepassa aquest punt el centre de gravetat es desplaça massa i es perd estabilitat i forces l’articulació.

Els genolls sempre han d’estar una mica flexionats, mai s’ha de fer una extensió completa de cap articulació, doncs es bloqueja el pas d’energia.

La pelvis sempre ha d’estar suaument en davant , en retroversió, o sigui, amb el sacre cap en davant i en dins. Això contribueix a estirar la columna i mantenir-la en posició vertical

L’esquena recta, estirada i relaxada

Les espatlles no s’han d’aixecar gaire i sempre relaxades per evitar la tensió muscular.

S’ha d’afavorir la respiració abdominal i deixar que l’energia arribi al Tan Tien.

La respiració toràcica pot provocar cansament al cor o ansietat.

La punta de la llengua descansa darrera les genives del maxil·lar superior

El cap lleugerament inclinat, molt poc. De fet, hauríem de caminar com si portéssim un got d’aigua a damunt del cap, però sense estar rígids ni tensos

L'expressió del rostre és serena i relaxada, mostrant vitalitat.

Els llavis tancats però mantenint relaxades les mandíbules.
La mirada és horitzontal, penetrant, observant en panoràmica tot al
voltant sense enfocar perquè aflori l'esperit del nostre interior.

De fet, el Tai Txí consisteix en una sèrie de moviments lents que es realitzen mantenint l'alineament entre el cel i la terra. Els moviments incrementen el flux d'Energia Creativa. Aquesta aptitud per al moviment es converteix en la nostra manera d'espavilar-nos en les situacions de la vida quotidiana: alineats, centrats, connectats, arrelats, plens de propòsits sense esforç i amb autoconfiança.

El Tai Txí Txuan és el pas que condueix la pràctica energètica a les situacions corrents de les nostres vides. La vida i la pràctica es converteixen en una sola cosa amb un esforç mínim. Els moviments fluids del Tai Txí reflecteixen la manera en la qual fluïm a través de les situacions de la vida.



dimecres, 5 de març del 2008

Una Flor


M'han regalat una Flor




Una sola Flor pot expressar més que mil paraules.

I aquí la deixo com a testimoni de una sensació,

de un sentiment de gratitud,

senzill, sense pretensions.

I unes notes de piano,

suaus,

que l'acompanyin com una

pluja de llum.

dilluns, 3 de març del 2008

Seminari de Hun Yuan Tai Txi Txuan


Pedro Valencia al Novembre a St. Martí fent una demostració amb el Pal Llarg





Seminari de Hun Yuan Tai Txi Txuan

El curs es realitza en el Casal La Salle situat a Sant Martí de Sesgueioles (Ctra. BV-1001 de Calaf a Sant Guim de Freixenet, Km. 6) un lloc apartat del soroll de les ciutats on podrem apronfondir en aquest art en un ambient molt tranquil i relaxat en plena natura.


El Seminari tindrà lloc el 8 i 9 de Març.

Alternant Txi Kung, Tai Txi (Formes) Pal Llarg i Meditació.

Més informació

La Associació té centres a tota la península ibèrica.





Dirigit a tots els nivells. Portar estoreta i coixí de meditació.